Hvordan vi kommunikerer med omverden på S/Y DREAM.

Vi er flere gange blevet stillet spørgsmålet - og det er egentlig ikke så svært som nogle går rundt og tror. De kommunikations-, og for den sags skyld også, navigationsinstrumenter vi bruger er ikke noget top moderne stads - det er godt vel afprøvet udstyr og metoder. Til at kommunikere med har vi følgende instrumenter:

VHF:

Det er en maritim Walkie Talkie. Vi bruger den mest til kommunikation med andre både og til at kontakte de havne vi anløber. Det var over VHF'en vi fik kontakt til Falmouth Coastguard! Vores VHF er en meget gammel sag, en "SP Sailor" radio med et gammeldags drejeskive-telefonrør til at tale i. VHF'en kan række ca. så langt som øjet rækker, altså ca. 20 sømil.

Satcom:

En simpel satellit sender/modtager. Som kan sende/modtage små tekster (svarende til SMS beskeder på mobil telefoner). Her har vores nære familie mulighed for at komme i forbindelse med os og vi kan komme i forbindelse med dem. Den kører på "Inmarsat C" systemet og der igennem har vi mulighed for at få vejrmeldinger. Et virkeligt dejligt instrument som til med også har en DISTRESS funktion. Det er en nødfunktion som gør det muligt for os at udsende en nødmelding - og være sikker på at den kommer frem til folk som ved hvad de skal gøre! Vi har ikke mulighed for at gå på internettet eller lignende med Satcom'en - den bliver udelukkende brugt til korte tekstbeskeder. Det er en Trane&Trane model 3022D. Satcom'en kan række over hele verden. Er du interreseret læs da mere her.

Her kan du beregne hvad det koster Dream at modtage en e-mail sendt via SatCom

Internet e-mail:

Vi benytter os selvfølgelig også af internettes E-mail muligheder - Vi har alle en Hotmail email-konto og læser vores mail fra forskellige internet cafe'er, universiteter og biblioteker - rundt omkring i verden. Det er som regel temmelig dyrt, omkring 60 kr for en time. Så det er ikke altid at vi når at besvare alle vores mails, men vi gør' vores bedste.

Ugebreve

Alle vores ugebreve bliver skrevet i hånden og sendt med alm. Post hjem til Dennis' onkel og tante, som skriver dem ind og oversætter dem til engelsk, så de kan komme på vores hjemmeside på internettet. De sender dem så til Gunnar som er web-master på hjemmesiden. Han sørger for at de er tilgængelige hurtigst mulig. - og vi må indrømme at alle derhjemme gør' et kæmpe arbejde for at hjælpe os herude. Mange tak, skal I alle have!

Almindelig post (snail mail)

Vi modtager også almindelig post fra familie og venner på posthuse rundt om i verden. Det foregår med nogle Poste Restante adresser (disse adresser er tilgængelige på vores hjemmeside!) det er en slags c/o adresse som findes på alle posthuse verden over. Her er alle MEGET velkommen til at sende os en hilsen. Det er virkelig dejligt med post derhjemme fra! Og det gør heller ikke noget, at putte en enkelt dansk avis eller ugeblad med i kuverten. Det
giver altid en god stemning ombord, og det er sjældent at en avis bliver læst så intens som tilfældet er herude! - Det var en opfordring.

Mobiltelefon

Læs mere om dette emneWhat the world says about det and til
Content transferred by Go FTP FREE Software